Fyrværkeri loven og sikkerhed

Fyrværkerloven

Fyrværkeri beregnet til anvendelse af forbrugere må kun sælges i detailsalg i perioden 15. – 31. december.
I 2013 blev loven strammet til at salg/overdragelse af fyrværkeri for forhandlere, kun må ske i perioden fra 15. december til 31. december. Tidligere løb denne periode fra 1. december til 31. december.

Fyrværkeri beregnet til anvendelse af forbrugere må kun anvendes i perioden 27. december – 1. januar.
Som privat person må du affyre fyrværkeri fra den 27. december til og med den 1. januar. Der er også selvom du først må få fyrværkeriet udleveret fra den 15. december

Fyrværkeri skal være mærket med et SIK-nummer eller et CE-mærke.
Hvis ikke fyrværkeriet har et SIK-nummer eller CE-mærke er det ulovligt og må ikke anvendes. Der skal desuden være en en vejledning på dansk, som viser hvilken afstand du skal holde til fyrværkeriet.

Fra 2017 udløber SIK-nummeret og fremover vil det ene være CE-mærket som er gældende. Alle produkter som du kan købe hos fyrværkerimesteren.dk er CE-mærket.

Du må ikke importere fyrværkeri fra udlandet
Du må ikke som forbruger medbringe fyrværkeri ind i landet, som er købt i udlandet. Dette gælder heller ikke fyrværkeri købt via en udenlandsk webshop. Dette gælder selvom fyrværkeriet skulle være CE-godkendt.

Du må opbevare 5 kg NEM i dit hjem
Som privatperson må du opbevare 5 kg NEM i din bolig. NEM står for Netto Eksplosivstof Mængde og angiver, hvor meget krudt der er i fyrværkeriet. Der må maksimalt være 75 gram krudt i en raket.

Links til relevant viden om fyrværkeri:

http://www.fyrvaerkeri.dk/gode-raad/regler-for-fyrvaerkeri

https://www.politi.dk/da/aktuelt/SporgsmalSvar/Fyrvarkeri.htm

https://www.borger.dk/sider/fyrvaerkeri.aspx

http://www.sik.dk/Forbruger/Brug-af-fyrvaerkeri